Madrid

L'alcalde de Boadilla del Monte dimiteix després d'haver contradit Rajoy

L'estira-i-arronsa s'ha allargat durant hores, però, finalment, l'alcalde de Boadilla del Monte, que és del PP i que està presumptament implicat en una trama de corrupció urbanística, ha dimitit. Ho ha anunciat el secretari general del PP a Madrid, Francisco Granados, que aquest dilluns a la tarda s'ha reunit amb l'alcalde i n'ha negociat la dimissió. Ha estat al cap d'unes hores que el mateix alcalde hagués afirmat que no pensava dimitir, en contra del que havia anunciat el president del PP, Mariano Rajoy.

Actualitzat
El secretari general del PP a Madrid, Francisco Granados, s'ha reunit aquest dilluns a la seu del carrer Gènova amb l'alcalde de Boadilla. La trobada, segons el secretari, ha estat "llarga i intensa". Al final, però, s'ha confirmat la dimissió de González Panero i de la seva mà dreta a l'Ajuntament.

Granados ha deixat clar que la decisió era "la millor", tant per al partit com per a la defensa de l'alcalde, i també que això no significa, en cap cas, que el PP en posa en dubte la innocència.

Dilluns al matí s'ha donat una situació rocambolesca, ja que l'alcalde de Boadilla ha desmentit el mateix president del PP, Mariano Rajoy, que havia anunciat que ja havia posat el càrrec a disposició del partit i que hi renunciava. L'alcalde havia parlat amb el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón i ha entès que la dimissió no era tan urgent. Després de la reunió a Gènova, però, "tot ha quedat aclarit".

La investigació de la presumpta trama de corrupció urbanística havia suposat fins aquest dilluns cinc detencions de persones vinculades a l'Ajuntament, entre les quals hi ha Francisco Correa, responsable de Special Events, una de les empreses investigades i que ha organitzat diversos actes per al Partit Popular. Aquesta nit, però, s'hi ha sumat la sisena. Es tracta d'Álvaro Pérez, responsable d'Orange Market de València, filial de Special Events.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut