Madrid

Rajoy assegura que l'alcalde de Boadilla del Monte ha dimitit, però ell ho nega

Mariano Rajoy ha dit aquest dilluns que el seu partit ha acceptat la dimissió de l'alcalde popular de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, que podria estar vinculat en la suposada trama de corrupció urbanística que investiga Baltasar Garzón. Però després de declarar a l'Audiència Nacional, l'alcalde ha negat que renunciï al càrrec i ha assegurat que té la consciència tranquil·la. Això ha passat el dia en què Rajoy també ha anunciat que el PP es presentarà com a acusació particular en la investigació de Garzón que ja ha provocat cinc detinguts a València, Marbella i Cadis.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit demanarà presentar-se com a acusació particular en la investigació que ha engegat el jutge Baltasar Garzón sobre una suposada trama de corrupció urbanística amb cinc detinguts.

Són les primeres declaracions públiques sobre el cas del president popular, en què ha afegit que cap de les persones detingudes és militant del PP ni ha fet cap donació al partit. Mariano Rajoy ha lamentat les filtracions del sumari. El líder de l'oposició ha comentat que presentarà un escrit davant del Consell General del Poder Judicial per "la intolerable violació" del secret d'aquest sumari.

Aquest dilluns, Baltasar Garzón ha començat a prendre declaració a tres dels detinguts divendres passat acusats de formar una xarxa de corrupció i tràfic d'influències en diverses localitats espanyoles. Aquestes tres persones són Francisco Correa, responsable d'Special Events, una de les empreses investigades i que ha organitzat esdeveniments per al PP; Pablo Crespo Sabarís, secretari d'Organització del PP de Galícia fins al 1999, i l'empresari Antoine Sánchez, administrador de la constructora Catalunya Nord Record i d'Inversions Kintamani. Els altres dos detinguts són la dona de Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano, i Felisa Jordán, vinculada a una empresa de comunicació ubicada a Boadilla del Monte.
Anar al contingut