Barcelona

La soledat afecta la salut física i psíquica de l'únic elefant del Zoo

L'Associació Europea de Zoos i Aquaris estipula que un exemplar d'elefant ha de viure en un espai d'uns 20.000 metres quadrats, i sempre acompanyat. L'associació Libera! denuncia que el Zoo de Barcelona incompleix aquestes indicacions. La Susi, l'únic elefant que queda després que es va morir l'Alicia, la seva companya, viu sola i en un espai que supera, per poc, els 1.000 metres quadrats. Per això, han engegat una campanya anomenada "Libera a Susi", que vol cridar l'atenció sobre la situació d'aquesta femella d'elefant. Adverteixen que, si continua així, la seva salut física i psíquica perillen.

Actualitzat
Segons aquesta associació, l'elefanta ja ha començat a manifestar símptomes que demostren que no està bé. Fa moviments reiteratius amb el cap i es menja els seus propis excrements, fet que mostra que pateix ansietat i estrès. Com que s'avorreix, té necessitat de menjar tot el dia i porta una dieta desequilibrada. Tot, des que es va quedar sola.

Libera! vol que Susi sigui traslladada a una instal·lació més adequada on pugui viure en unes condicions millors, i han iniciat una campanya per informar de la situació de l'animal. Recull donatius, accepta voluntaris i també ofereix material a les escoles per fomentar el respecte als animals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut