Barcelona

El Zoo de Barcelona perd l'Ali, un dels dos únics exemplars d'elefant africà

L'Ali, l'elefanta més veterana del Zoo de Barcelona, ha mort aquest divendres. L'animal, d'entre 43 i 48 anys, no ha superat els problemes intestinals que patia des del passat mes de setembre, i finalment un còlic ha acabat amb la seva vida. Aquest elefant africà, un dels dos únics exemplars d'aquesta espècie que hi havia al parc, hi va arribar provinent del Zoo de Madrid fa 28 anys. Barcelona es queda ara amb un únic elefant, la Susi, lluny de la sabana africana i sense companya a la seva parcel·la del Zoo.

Actualitzat
L'Ali no havia arribat a Barcelona des de la sabana, l'hàbitat d'aquests paquiderms africans. Ho havia fet des de Madrid fa 28 anys i, per tant, es podia considerar com un dels habitants més veterans del Zoo.

L'animal patia una infecció intestinal des del mes de setembre i, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, hauria mort d'un còlic. Abans d'incinerar-la, la necròpsia en determinarà la causa concreta.

Visitants i cuidadors trobaran a faltar l'Ali, però sobretot ho farà la Susi, l'únic elefant viu en aquests moments al Zoo de Barcelona. L'esperança de vida d'aquests animals en captivitat és d'uns 50 anys, mentre que en el seu hàbitat viuen entre 35 i 40 anys.
Anar al contingut