Nova York

Mor, als 76 anys, el premi Pulitzer i cronista nord-americà, John Updike

Aquest dimarts ha deixat d'escriure la pluma d'un dels principals cronistes de la societat nord-americana del segle XX. El novelista, periodista, poeta i crític literari John Updike. Ha mort, als 76 anys, a Nova York, a causa d'un càncer de pulmó. L'escriptor nord-americà havia guanyat el Premi Pulitzer dues vegades. Updike era especialment conegut per la seva novel·la "Las brujas de Eastwick", que es va portar al cinema més d'una vegada, i per la sèrie literària "Corre, conejo". El seu últim llibre, "Terrorista", el protagonitzava un jihadista suïcida nascut als Estats Units.

Actualitzat
John Updike, que actualment vivia a Beverly Farms (Massachusetts), va néixer el 18 de març de 1932, a Shilligton (Pennsilvània). Va estudiar a l'Escola Superior de Shillington i a la Universitat de Harvard. L'escriptor va exercir com a periodista entre el 1955 i el 1957, i com a reporter de la revista "New Yorker". Els seus articles retrataven, amb un estil sarcàstic, els vicis i les virtuts de la vida quotidiana nord-americana.

El 1960 va publicar la primera novela, "Corre, Conejo", que més endavant es va convertir en l'inici d'una sèrie que li va donar els dos premis Pulitzer. El 1967 el va rebre pel títol "Conejo es rico", i el 1991, l'obra guardonada amb el Pulitzer va ser "Conejo en paz", també distingida el mateix any amb el Premi 1990 del Cercle de la Crítica Literària dels Estats Units.

El nom d'Updike, que ha figurat moltes vegades entre els candidats per al Premi Nobel, va ser un autor prolífic que ha deixat més de cinquanta obres.
Anar al contingut