El canòdrom de la Meridiana es podria convertir en el futur Centre d'Art de Barcelona

La Generalitat estava buscant una ubicació per al futur Centre d'Art de Barcelona, després que la conselleria de Cultura va decidir remodelar el centre d'Art Santa Mònica. L'Ajuntament de Barcelona ha ofert al govern català les instal·lacions del canòdrom de la Meridiana, al districte de Sant Andreu. La idea del consistori és que el canòdrom es converteixi en un centre de producció i de difusió artística. L'última paraula la té el govern català.

Actualitzat
Les converses per ubicar el futur Centre d'Art de Barcelona van quedar en punt mort. El principal escull era el cost de la remodelació de les instal·lacions. L'Ajuntament de Barcelona ha tornat a fer l'oferta, però amb 3,5 milions d'euros que ha posat el govern central per renovar el canòdrom, reformes que s'acabaran aquest any.

El consistori voldria que aquest espai fos el que els experts anomenen "Kunsthalle", és a dir, que fusiones la fabricació d'art amb la seva difusió i aproximació al públic.

La decisió ara està en mans de la Generalitat. La conselleria de Cultura haurà de decidir si accepta aquesta proposta o si manté el lloguer d'un espai a l'edifici Imagina, propietat de Mediapro. Aquesta ubicació és provisional i es mantindrà fins que se n'hagi trobat una de definitiva.

El canòdrom de la Meridiana es va construir el 1962. Va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Bonet, que va obtenir el premi FAD el 1963 per aquesta estructura racionalista. No s'hi fan curses des de febrer de 2006.
Anar al contingut