Barcelona

La fira de moda urbana Bread & Butter obre l'última edició a Barcelona

La fira de moda urbana Bread & Butter arrenca aquest dimecres la seva darrera edició a Barcelona, després de quatre anys. Els organitzadors han decidit tornar a Berlín, on es va crear. Els motius s'han de buscar en la baixada d'expositors i per l'oferta d'un espai per exposar a la capital alemanya. El certamen d'enguany, titulat "United Nations B&B 2009", tindrà un màxim de 800 expositors, amb marques com Custo Barcelona, Levi's, Pepe Jeans i Desigual, entre moltes altres. Una de les novetats és un espai compartit entre un nombre reduït de marques i que només podran visitar els compradors convidats.

Actualitzat
Barcelona perd amb el Bread & Butter una plataforma de patrocini internacional. I és que la majoria dels 99.000 visitants que van assistir l'any passat a alguna de les seves dues edicions eren de fora de les nostres fronteres. S'espera que aquest any la xifra sigui similar. Entre allotjament, transport i restauració, la fira deixa a les arques de la ciutat uns 100 milions d'euros.

Tot i reconèixer la bona sintonia amb Barcelona, els organitzadors del Bread & Butter no han pogut rebutjar l'oferta que l'ajuntament de Berlín els ha fet, segons ha avançat Catalunya Informació. Tot i això, els responsables de la fira de moda urbana no n'han confirmat la informació i han remès els mitjans a la roda de premsa de divendres que ve, coincidint amb la clausura d'aquesta última edició que es farà a Barcelona. Algunes fonts ja han avançat que la capital alemanya podria haver ofert el mític aeroport de Tempelhof per ubicar-hi el certamen.

Huguet "lamenta" la decisió de la fira

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha "lamentat molt" la decisió de la fira Bread & Butter de celebrar-ne la pròxima edició a Berlín i abandonar el recinte firal de Barcelona. Huguet ha dit que el Bread & Butter no ha demanat mai cap subvenció i que el govern no va aprovar cap incentiu per intentar que es mantingués la fira a Barcelona, perquè el govern "no subvenciona cap fira".

Bread & Butter es va instal·lar a Barcelona el 2005, compartint cartell amb l'edició a la capital alemanya. El 2007, fruit de l'èxit, l'organització va decidir que Barcelona es convertís en seu única de la fira.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut