Madrid

Aznar titlla la victòria d'Obama d'"exotisme històric" i preveu una desastre econòmic als EUA

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha qualificat l'elecció de Barack Obama com a nou president dels Estat Units d'"exotisme històric". Sobre el seu mandat, Aznar no és gaire optimista i preveu un" desastre econòmic". L'exdirigent espanyol remarca la "ingratitud"amb què els nord-americans estan acomiadant George Bush, que Aznar titlla de "gran estatista". "Ja ho va dir Churchill: els grans pobles són sempre desagraïts"; Bush "està vivint aquest moment". Sobre la situació d'Espanya, l'expresident creu que hi ha "una crisi de lideratge molt important que no hi havia des de feia uns anys".

Actualitzat
La victòria d'Obama és la "prova que el somni americà existeix, per molt que molts insisteixin a dir que la crisi l'ha enterrat", ha assegurat José María Aznar en una entrevista a l'edició espanyola de la revista "Vanity Fair".

George Bush no és l'únic líder que l'expresident espanyol elogia. Sobre l'exprimer ministre britànic Tony Blair, Aznar diu que és "carismàtic" i difícil de substituir. Al seu criteri, el seu successor, Gordon Brown, ho "està fent bé, però no està escrit enlloc que una victòria econòmica ressusciti una carrera política".

La situació política a Espanya

Espanya passa per una important "crisi de lideratge polític", assegura l'expresident espanyol. Pel que fa a les picabaralles internes del Partit Popular, Aznar aconsella als seus la integració abans que l'exclusió. "Les renovacions dels partits es fan integrant, no excloent. Així ho vam fer en la meva època i va sortir bé", afirma.

Sobre les possibilitats de Mariano Rajoy per convertir-se en el proper president del govern espanyol, Aznar respon que té "l'esperança" que ho aconsegueixi.



Anar al contingut