Pròxim Orient

Israel comença la incursió terrestre a la Franja de Gaza

L'exèrcit d'Israel ha aprofitat la foscor de la nit per començar l'anunciada ofensiva terrestre contra la Franja de Gaza. Una columna de tancs i soldats han creuat la frontera al nord del territori palestí amb el suport d'helicòpters de combat. Fonts militars han confirmat la incursió i diuen que pot durar diversos dies. El seu objectiu és prendre el control de les posicions des d'on es llancen coets contra el territori israelià. Hamas ja ha fet saber a Israel que la invasió no serà cap passejada i que els soldats hebreus en pagaran un preu molt alt. Totes dues parts han anunciat haver causat diverses baixes en el bàndol contrari.

Actualitzat
Israel ha envaït la Franja de Gaza en el vuitè dia d'ofensiva contra el règim islamista de Hamas, que ja ha fet més de 460 morts i 2.300 ferits. Durant tota la jornada de dissabte els atacs per aire i mar s'havien intensificat i els tancs hebreus, estacionats a la frontera des de fa dies, ja havien obert foc d'artilleria contra l'est de la franja.

De fet, l'exèrcit havia començat el dia llançant octavilles des de l'aire per demanar als palestins que marxessin davant la imminència d'un atac. I aquest vespre, els F-16 israelians han fet blanc sobre una mesquita plena de fidels del camp de refugiats de Jabaliya. Una quinzena de persones haurien mort i més de seixanta estarien ferides. Segons Israel a moltes mesquites s'hi amaga armament de Hamas.

Els islamistes que controlen Gaza han disparat aquest dissabte una quinzena de coets que han impactat a diverses poblacions en territori israelià amb el resultat de tres ferits.

Mentrestant, la població civil viu entre l'amenaça, les crides a la resistència que llança Hamas i una situació humana esfereïdora. Israel, però, nega que Gaza visqui una crisi humanitària.

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, ha explicat fa uns minuts detalls de l'operació militar terrestre en territori de Gaza, entre els quals, la mobilització de desenes de reservistes per a la invasió, i ha afirmat que Israel està preparat per a qualsevol eventualitat també a la seva frontera amb el Líban.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut