Barcelona

Els autobusos de Barcelona portaran anuncis a favor de l'ateisme

"Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida". Aquest és el contundent eslògan que d'aquí a pocs dies es podrà veure en forma d'anunci en alguns autobusos de Barcelona. Es tracta d'una iniciativa promoguda des del Regne Unit, on ja s'han pogut veure els clàssics busos londinencs passejant la publicitat. A Catalunya, la campanya ha estat impulsada per l'Associació Catalana d'Ateus. L'arquebisbat de Barcelona ha dit que per als creients en Déu la fe en la seva existència "no és motiu de preocupació, ni tampoc un obstacle per gaudir honestament de la vida".

Actualitzat
Els promotors de la campanya tenen com a objectiu sensibilitzar els ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de fer-se visibles i de sentir-se orgullosos de les seves conviccions. Segons expliquen al seu web, volen reivindicar els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel fet de posseir o manifestar unes creences religioses.
 
El president de l'Associació Catalana d'Ateus, Albert Riba, explica que les estadístiques diuen que més del 25% dels catalans diuen compartir l'ateisme, i per aquest motiu creuen que els anuncis els poden ajudar a tenir "una visibilitat social més important".

Fonts de l'arquebisbat de Barcelona han respost a través d'un comunicat, dient que la fe en Déu no impedeix gaudir de la vida i que és un "sòlid fonament" per viure la vida amb una actitud de solidaritat, de pau i un sentit de transcendència. 

La campanya de publicitat atea l'han finançada donacions anònimes, i s'han recaptat diners per finançar els anuncis als autobusos durant dues setmanes. Si hi ha prou donacions, es podria ampliar a altres ciutats, com Madrid.
Anar al contingut