Barcelona

Tres dels ferits a l'explosió de Gavà presenten un pronòstic d'extrema gravetat

De les disset persones ferides a l'explosió de Gavà de la setmana passada que continuen ingressades als hospitals de Barcelona, tres presenten encara un pronòstic de gravetat extrema, segons l'últim comunicat mèdic. Són dues persones joves i una nena de 10 anys, filla de l'última víctima mortal. Mentrestant, totes les famílies que han perdut el pis en l'explosió ja tenen pis. Entre aquest dilluns i dimarts reben les claus dels pisos de l'Ajuntament i la Conselleria d'Habitatge.

Actualitzat
Tres dels disset ferits en l'explosió de gas de Gavà que estan ingressats als hospitals de la Vall d'Hebron i de Bellvitge continuen en estat d'extrema gravetat. De la resta de pacients ingressats, vuit estan molt greus i sis, greus. A l'espera de com evolucionen, els familiars de les víctimes que havien vingut de Granada ja han començat a tornar a casa seva, la localitat de Benalúa de Guadix, d'on són originaris la majoria dels ferits. És per això que la Creu Roja ha desmantellat una de les carpes instal·lades a la Vall d'Hebron per atendre familiars.

Les famílies que han perdut el pis arran de l'explosió de Gavà de la setmana passada han estat reallotjades en habitatges de lloguer cedits per l'Ajuntament i la Generalitat. Quatre de les onze famílies ja van rebre les claus dels nous habitatges dilluns i aquest dimarts és el torn de les altres set. Són les que tenen algun familiar a l'hospital. És per aquest motiu que els tècnics municipals es desplaçaran als hospitals per fer l'entrega de les claus, a més de l'ajuda de 1.000 euros.

Funeral per l'última víctima mortal

Al funeral per l'última de les cinc víctimes mortals del sinistre, una dona de 40 anys que va morir diumenge d'una insuficiència respiratòria, com a conseqüència de les ferides provocades per l'explosió, hi han assistit, a més de nombrosos amics i familiars, diverses autoritats. Entre elles, el conseller d'Interior, Joan Saura, i la consellera de Salut, Marina Geli. També hi va ser la consellera de governació de la Junta d'Andalusia, Clara Aguilera, que va elogiar el dispositiu d'atenció a les víctimes.

Aquest dilluns al matí, a l'Hospital de la Vall d'Hebron s'han reunit les autoritats catalanes i les que han vingut d'Andalusia per saber de primera mà com estan els afectats. El dispositiu d'emergència ha posat també a disposició dels familiars dels ferits les instal·lacions del Centre Integral d'Horta, on han pogut dutxar-se i canviar-se sense allunyar-se de l'hospital.

I al centre hospitalari, a les tendes instal·lades per la Creu Roja s'han continuat atenent amb begudes calentes i menjar els familiars i amics dels ingressats per l'explosió de Gavà de la setmana passada.

Campanya de donacions de sang a Gavà

A Gavà, els veïns han respost a la crida feta per l'Ajuntament per recollir reserves de sang. La Unitat Mòbil del Banc de Sang, situada al costat del consistori, ha recollit un total de 60 donacions, 16 de les quals han estat de persones que donaven sang per primera vegada.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut