Gavà

Mor una cinquena víctima de l'explosió de Gavà, una dona de 40 anys

Les víctimes mortals de l'explosió de Gavà ascendeixen ja a cinc després que aquest diumenge al matí ha mort una dona de 40 anys. La mort s'ha sabut el mateix dia que es fa el funeral per tres víctimes mortals més: un noi de 20 anys, la jove de 17 anys i l'home de 41 que van morir a causa de les cremades. La primera víctima la van enterrar aquest dissabte a primera hora de la tarda. Als hospitals continuen ingressades 17 persones i a Gavà algunes de les famílies afectades ja disposen d'una nova casa.

Actualitzat
L'explosió de gas de Gavà ja s'ha cobrat cinc víctimes mortals després que aquest diumenge al matí ha mort una dona de 40 anys que estava ingressada a la Unitat de Grans Cremats de la Vall d'Hebron. Tenia el 90% del cos cremat i ha mort per una insuficiència respiratòria.

La notícia s'ha sabut al mateix temps que es feien els funerals per altres tres víctimes de la tragèdia: un jove de 20 anys que va morir aquest dissabte a la matinada i la jove de 17 anys i l'home de 41 que van morir divendres. Aquest dissabte més de 200 persones van assistir al funeral de la primera persona que va morir a causa de l'explosió, una dona de 60 anys. 

A més dels funerals, hi ha hagut altres mostres de solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. Aquest dissabte a la tarda, a Gavà, unes 300 persones es van concentrar en record i solidaritat per les víctimes. A les cinc de la tarda es van fer cinc minuts de silenci, es va llegir un manifest i es van interpretar diverses peces musicals com el "Cant dels ocells". L'acte el va presidir l'alcalde de la localitat, Joaquim Ballsera, i hi havia diversos representants polítics. 

Pendents dels ferits

Mentrestant, als hospitals de la Vall d'Hebron i Bellvitge continuen ingressades disset persones. Els parents continuen rebent suport psicològic mentre els hospitals han intensificat les donacions de sang, perquè, diuen, estan sota mínims.

També s'han posat a la seva disposició unes habitacions d'hotel perquè les persones que han vingut d'altres ciutats puguin fer-ne un ús col·lectiu. 

Les famílies afectades per l'explosió han pogut entrar a casa seva per recuperar algunes pertinences. Aquest dissabte es van treure els objectes personals dels últims cinc habitatges i l'edifici està en fase prèvia a l'enderrocament.

Quatre d'aquestes famílies ja s'han allotjat als pisos de protecció oficial que els ha ofert la Generalitat.
Anar al contingut