Barcelona

Els treballadors de Nissan tallen la Diagonal en una altra protesta contra l'ERO

Més de 3.000 treballadors de Nissan s'han tornat a manifestar contra els plans de l'empresa per acomiadar 1.680 treballadors. La marxa ha anat des de la plaça Catalunya fins a les portes de la Conselleria d'Innovació, al Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal. Els Mossos d'Esquadra en protegien l'entrada, però això no ha evitat que llancessin ous contra la façana i que tallessin l'Avinguda Diagonal. Els treballadors exigeixen un rebuig contundent de l'expedient per part de la Generalitat i un pla industrial de futur. Creuen que el cotxe elèctric no és una solució efectiva a curt termini.

Actualitzat
Aposten per traslladar a la Zona Franca i a Montcada els excedents de producció d'altres fàbriques. Els treballadors de l'automobilística japonesa han rebut el suport dels companys de Seat i Acciona. Aquesta empresa, proveïdora de serveis i logística de Nissan, també presentarà un expedient que afectarà 322 persones, el 60% de la plantilla. Els comitès d'empresa de les dues empreses han demanat que es retiri l'ERO.

Els representants de Nissan s'han reunit aquest dimecres amb els responsables de la Conselleria d'Innovació i els han traslladat la seva indignació perquè el president de la Generalitat encara no els ha rebut. José Montilla té previst viatjar la setmana que ve fins al Japó per reunir-se amb la direcció de l'automobilística japonesa.

Els fabricants de cotxes demanen mesures al govern

L'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC) ha entregat, al president del govern espanyol, un conjunt de propostes que consideren necessàries per reactivar el sector espanyol i superar la crisi mercantil i industrial. Aquestes mesures tenen com a objectiu corregir la situació i mantenir la competitivitat i la productivitat. L'ANFAC també ha suggerit que es posi en marxa un nou Pla Prever per a turismes i vehicles industrials i així impulsar l'economia. Aquesta associació aposta per les ajudes a la compra d'un mínim de 3.000 euros, sempre que l'adquisició d'un vehicle sigui per substituir-ne un altre de més de 8 anys.

José Luís Rodríguez Zapatero s'ha compromès a incloure aquestes iniciatives en el Pla Integral d'Automoció que prepara el govern i que es presentarà al gener. El president espanyol ha admès que el sector necessita mesures a curt i llarg termini davant la delicada situació de les empreses i dels seus treballadors.
Anar al contingut