Barcelona / Madrid

La crisi de Nissan arrossega Acciona, que anuncia l'acomiadament de 322 treballadors

La crisi de Nissan passa factura a una altra empresa relacionada amb l'automobilística. Ara es tracta de Facility Services, una filial d'Acciona dedicada a la logística i als serveis que acomiadarà 322 empleats de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. Acciona té 630 treballadors en aquestes dos centres. La direcció de la companyia justifica l'expedient de regulació d'ocupació per causes productives i organitzatives molt vinculades, en aquest cas, a la situació de Nissan.

Actualitzat
La segona reunió entre els sindicats i la direcció de Nissan per negociar-ne l'expedient, que podria afectar 1.288 persones, ha acabat sense cap mena d'acord. Els comitès han demanat més dades a l'empresa, com els contractes o els nivells de producció del grup a altres països. Amb això pretenen demostrar que, en aquest cas, la reducció de plantilla no estaria justificada. Nissan, però, lamenta que aquesta petició no fa res més que alentir les negociacions.

D'altra banda, els representants dels treballadors han proposat a la direcció que la planta de la Zona Franca assumeixi la producció del model Qashqai. Actualment es fa a Anglaterra, però la fàbrica no pot satisfer l'elevada demanda del mercat. Nissan ha assegurat que Barcelona té garantida la producció fins al 2012, i que fins al 2010 no es decidirà sobre els nous productes que hauran de substituir els actuals.
Anar al contingut