Washington

Obama podria mantenir Robert Gates com a secretari de Defensa

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, mantindrà Robert Gates com a secretari de Defensa. Segons publica la cadena de televisió ABC News, Gates ha acceptat continuar almenys un any més en el càrrec. Fonts demòcrates han explicat que les converses han arribat al punt en què ja està confegint el seu equip.

Actualitzat
Si el nomenament de Robert Gates com a secretari de Defensa de l'executiu de Barack Obama es confirma, el president electe haurà aconseguit mantenir al capdavant del Pentàgon una figura molt respectada tant per demòcrates com per republicans, ja que és l'autor de l'estratègia que ha permès un descens considerable de la violència a l'Iraq l'últim any i mig.

També li permetrà mantenir la promesa d'incloure republicans al seu gabinet. Robert Gates, que va substituir Donald Rumsfeld a la Secretaria de Defensa el 2006, està inscrit en el cens electoral com a independent, però ha ocupat càrrecs en diversos executius republicans. El nomenament es podria fer oficial la setmana que ve, quan Obama presenti també el seu secretari d'Estat, que tot apunta que serà Hillary Clinton.

Segons altres fonts, Obama, que ja ha fet oficial el seu equip econòmic, també podria anunciar aviat el nomenament del seu assessor en matèria de seguretat, càrrec que ocuparia el general retirat James Jones.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut