Nova York

Hillary Clinton accepta ser la secretària d'Estat del govern d'Obama, segons "The New York Times"

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, continua perfilant el seu futur govern, i en les últimes hores semblen confirmar-se els noms de dos dels principals càrrecs: Hillary Clinton com a responsable de la política exterior i Timothy Geithner com a responsable econòmic. Clinton hauria acceptat el càrrec de secretària d'Estat del futur govern de Barack Obama, segons informa l'edició digital del diari nord-americà "The New York Times". El rotatiu, que assegura que dues fonts diferents li han confirmat la decisió, explica que Clinton deixarà el seient que ocupa al Senat per assumir aquesta responsabilitat.

Actualitzat
L'exprimera dama i senadora per Nova York Hillary Clinton ha decidit abandonar el seu escó i acceptar la proposta del president electe nord-americà, Barack Obama, perquè s'encarregui de la Secretaria d'Estat, segons han confirmat dues fonts al diari "The New York Times".

Clinton hauria accedit a convertir-se en la pròxima representant dels Estats Units davant el món després d'haver debatut amb Obama la naturalesa que tindrà el seu càrrec i els seus plans en política exterior, ha indicat una de les fonts, que ha demanat quedar en l'anonimat. "Està preparada", ha afirmat la mateixa font, que ha afegit que la primera reunió que van mantenir els dos polítics per parlar sobre aquesta possibilitat es va fer a Chicago la setmana passada. 

Tot i que una altra persona pròxima a Clinton ha afirmat que creu que la senadora va acceptar el càrrec durant aquella primera reunió, l'equip de transició ha assegurat que l'oferta encara no estava acceptada i que no es farà cap anunci oficial fins després del dia d'Acció de Gràcies, que se celebra el 27 de novembre.

Més noms a l'equip d'Obama

Per la seva banda, la cadena de televisió NBC assegura que l'hispà Bill Richardson, governador de Nou Mèxic, serà el secretari de Comerç. Finalment, Timothy Geithner seria, segons aquest mateix mitjà, el secretari del Tresor. Geithner és el responsable de la Reserva Federal a Nova York i ja va treballar pel govern Clinton.

Geithner és l'actual president de la Reserva Federal de Nova York. Amb 47 anys, té una àmplia experiència al Departament del Tresor, on ha treballat durant més d'una dècada. Per aquest motiu, la borsa nord-americana ha reaccionat amb confiança davant aquest possible nomenament i Wall Street ha tancat la sessió amb una pujada del 6,5%.
Anar al contingut