Washington

Bill Clinton, disposat a revisar l'activitat de la seva fundació perquè Hillary accedeixi a la Secretaria d'Estat

Bill Clinton estaria disposat a revisar les activitats de la seva fundació si la seva dona Hillary accedeix, finalment, al càrrec de secretària d'Estat. L'expresident nord-americà aplana així el camí de la senadora per ser la cap de la diplomàcia del govern de Barack Obama, després que algunes informacions apuntessin que l'equip d'Obama investigava les finances de la fundació per si suposaven un impediment per al nomenament.

Actualitzat
Hillary Clinton sembla que està una mica més a prop d'aconseguir la Secretaria d'Estat dels Estats Units, ja que el que era fins ara mateix el seu principal escull, el seu marit, ha mostrat la seva disposició a fer concessions amb la seva Fundació. Segons fonts demòcrates, l'expresident Bill Clinton estaria disposat a passar revisions ètiques de futures activitats empresarials i benèfiques de la seva fundació, si la seva dona accedeix al càrrec, per evitar hipotètics conflictes d'interessos.

Coincidint amb això, Barack Obama ha fet públic qui serà el seu secretari d'Estat de Salut. Es tracta de Tom Daschle, que té una missió important a les seves mans: estendre la cobertura sanitària als nord-americans que no tenen cap assegurança mèdica, uns 47 milions de persones. Durant la campanya electoral, el president electe dels Estats Units es va marcar aquest objectiu com una de les seves prioritats. A Daschle se'l considera un dels homes clau de la victòria d'Obama i tindrà més atribucions que un secretari d'Estat, ja que serà qui dissenyarà el nou pla de Salut que hauria d'arribar al Congrés l'any vinent.

I tot el mateix dia que
s'ha tancat l'escrutini electoral, després de fer-se públic el resultat de l'estat de Missouri, on finalment va guanyar McCain. Així, Obama va aconseguir finalment 365 vots electorals, molt per sobre dels 270 necessaris per guanyar la presidència.
Anar al contingut