Washington

L'equip d'Obama investiga les finances de la fundació de l'expresident Bill Clinton

L'equip del president electe dels Estats Units, Barack Obama, investiga les finances de la fundació de l'expresident nord-americà Bill Clinton. Intenten saber si alguna de les donacions rebudes o dels ajuts atorgats en temes com la lluita contra la sida podrien comportar un conflicte d'interessos si la seva dona, Hillary Clinton, es convertís en la nova secretària d'Estat. Segons ha informat la CNN, Obama va demanar a la senadora per Nova York si estaria interessada a assumir el càrrec, a la reunió que van mantenir la setmana passada a Chicago. L'equip del nou president valora molt positivament les relacions de Clinton amb dirigents internacionals, que li podrien facilitar la seva tasca com a substituta de Condoleezza Rice.

Actualitzat
L'interès de Barack Obama de convertir en secretària d'Estat dels Estats Units la seva rival en les primàries presidencials, Hillary Clinton, ha topat amb un obstacle: la fundació del seu marit i expresident nord-americà, Bill Clinton. Segons la CNN, l'equip del president electe investiga qualsevol informació negativa que pugui amenaçar les perspectives que Hillary es converteixi en cap de la diplomàcia del país.

La llista de donants de la Fundació Bill Clinton podria ser un dels problemes, ja que podria mostrar connexions amb figures internacionals a favor de polítiques que podrien entrar en conflicte amb les de l'administració d'Obama. L'expresident Bill Clinton ha recaptat prop de 400 milions d'euros des que, fa vuit anys, va deixar la Casa Blanca, uns fons que han anat a parar a la seva fundació.

Una altra publicació també afirma que l'equip del president electe també investiga les finances de l'expresident, i que no li hauria agradat el que hi ha trobat. Aquesta informació, però, ha estat desmentida pels col·laboradors d'Obama, que sí que han admès la tasca per detectar possibles conflictes d'interessos amb la fundació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut