Tarragona

Foment estudia un nou traçat de tren per a Tarragona

Tarragona podrà tenir un nou traçat de tren. El Ministeri de Foment s'ha compromès a fer un estudi per determinar un nou traçat que passi pel centre de la ciutat i enllaci amb l'estació de l'AVE. D'aquesta manera s'aconseguiria una vella reivindicació com suprimir les vies actuals, que separen la ciutat del mar i deixen aïllades algunes zones com el barri de pescadors.

Actualitzat
L'estudi haurà de determinar les millors opcions per fer passar el tren pel centre de Tarragona. El pressupost del projecte és de més d'un milió d'euros i el termini per presentar-lo és de dos anys. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat positivament en declaracions a Catalunya Ràdio la rapidesa amb què el Ministeri de Foment ha licitat la redacció d'aquest estudi.

Ballesteros deixa clar que el futur de la façana marítima de Tarragona dependrà molt del que digui aquest estudi i de la previsió de costos que es desprengui per a les diferents alternatives. Segons Ballesteros, però, tots els indicis apunten que el tren acabarà passant pel centre de la ciutat i no per on passa ara, al costat del mar.
Anar al contingut