Els germans Agustí i Felicià Bofarull
Els germans Agustí i Felicià Bofarull (Los Caracoles)

Mor Felicià Bofarull, membre d'una de les sagues més antigues de la restauració de Barcelona

L'empresari, que formava part de la quarta generació de la família propietària del restaurant Los Caracoles, ha mort als 88 anys

Redacció / EFEActualitzat

Felicià Bofarull Dompe ha mort aquest dissabte als 88 anys, segons han informat fonts de la família. Bofarull va ser propietari del restaurant Los Caracoles entre 1955 i 2006 i formava part de la quarta generació de la saga més longeva de la restauració barcelonina.

El restaurant el va obrir la família Bofarull el 1835 al carrer dels Escudellers, al barri Gòtic, prop de les Rambles de Barcelona, amb el nom de Can Bofarull, però amb els anys es va acabar anomenant com un dels plats que més fama li van donar, Los Caracoles.

Des de llavors, quatre generacions més de la família Bofarull van estar al capdavant de l'establiment, que ofereix cuina popular d'alta qualitat i que representa el segon restaurant en actiu més longeu del mapa gastronòmic barceloní.

Quasi dos segles d'història

La família Bofarull ha estat al capdavant de la cuina i la sala des de la inauguració el 1835 a càrrec d'Agustí Bofarull i la seva dona.

Al principi era uns ultramarins, però el negoci va florir pel comerç internacional i aviat, amb el creixement del trànsit marítim, es va convertir en casa de menjars a les mans de la segona generació, encapçalada per Felicià Bofarull Pujol, qui va posar tamborets i va començar a servir platets, entre els quals, el de caragols.

Va adquirir tal fama aquest plat que popularment es va batejar Can Bofarull com Los Caracoles i aquesta nomenclatura es va oficialitzar el 1915.

Amb l'adquisició del pis de dalt, l'aposta de Felicià Bofarull Pujol va ser la de fer un pas més i convertir el local en restaurant, i s'inicia llavors, el 1934, la seva etapa daurada.

En això l'ajuden els seus dos fills, Antoni i Ramon Bofarull, que van adquirir el local contigu, ocupat per un estanc, i després de la Guerra Civil van portar el local a l'excel·lència i a la fama amb carns i peixos, mariscs, sarsueles i suquets, cuinats per Ramon i amb Antonio a la sala.

Amb la mort d'Antoni i Ramon, els seus fills, Felicià i Agustí, la quarta generació va agafar el relleu, fins que la cinquena generació es va fer càrrec de Los Caracoles el 2006.

El restaurant Los Caracoles a Barcelona (Los Caracoles)

Nombroses personalitats nacionals i internacionals van viure l'experiència culinària de Los Caracoles, entre ells Joan Miró, Pablo Picasso i Salvador Dalí.

També van degustar els seus plats Ava Gardner, Burt Lancaster, Errol Flynn, Charlton Heston, Bing Crosby, John Wayne, Julio Iglesias, Carmen Amaya, Luis Miguel Dominguín, Mark Knopfler, Lenny Kravitz, Jimmy Carter, Robert de Niro, Giorgio Armani, Catherine Deneuve, Jacques Chirac, Eric Clapton o Helena Rubinstein.

ARXIVAT A:
ObituariGastronomia
Anar al contingut