Reus

El primer espai de benvinguda educativa dels tres que tindrà Reus s'estrena amb vuit alumnes

Reus ha estrenat un dels tres espais de benvinguda educativa que implantarà al llarg del primer trimestre del curs. Després que Vic, l'altra població on s'ha engegat aquesta prova pilot, ho fes al començament de curs, Reus ha estrenat amb vuit alumnes el seu primer EBE, que és al mateix centre, a diferència de la capital d'Osona, que els ha situat lluny del centre educatiu.

Actualitzat
El col·legi La Salle de Reus ha acollit els primers alumnes de l'experiència pilot dels espais de benvinguda educativa (EBE), la iniciativa de la Generalitat que té com a objectiu acollir els alumnes nouvinguts i que ha aixecat força polèmica. L'espai, annex al centre, acollirà immigrants d'entre 8 i 16 anys. De moment, s'han estrenat vuit nens, quatre són procedents del Marroc, dos de Colòmbia, un d'Anglaterra i un altre de l'Equador.

El temps d'estada dels alumnes a l'EBE serà aproximadament d'un mes, tot i que el director zonal d'Educació a Reus, Zacarías Henar, ha explicat que aquest temps pot ser flexible en funció de l'evolució i característiques de cada alumne. Serà com un "vestit a mida", ha afirmat. Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, els equips docents "diagnosticaran i orientaran els futurs alumnes dels centres des d'aquests espais, que ha definit com a "eina per a l'acollida prèvia a l'escolarització".

Després que acabin de tancar alguns detalls s'hi afegiran el CEIP Alberich i Casas i l'IES abriel Ferrater, els altres dos centres de Reus que tenen previst posar en marxa la prova pilot. Els EBE de Reus estaran localitzats al col·legi mateix, una opció diferent de la que ha posat en pràctica Vic.

Vic, el precedent

La capital d'Osona, que juntament amb Reus van ser triades pel Departament d'Educació per posar a prova aquesta iniciativa, ja la va engegar al setembre, i segons la regidora del ram de la població, ha estat ben acollida. Anna Erra ha explicat que "d'entrada", els nens i les famílies immigrants que arriben als centres d'acollida "estan contents", i ha aconsellat al consistori reusenc que sigui "molt pedagògic amb la societat a l'hora d'explicar en què consisteixen els EBE".

El grup de 21 alumnes que van estrenar l'EBE de Vic el 15 de setembre ja han estat traslladats a les escoles que se'ls ha assignat. Van començar a anar a escola un mes després, però l'Ajuntament prefereix no fer valoracions perquè considera que "és massa aviat".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut