Vic

Entren en funcionament els primers espais per rebre els alumnes estrangers acabats d'arribar

Una de les novetats més controvertides d'aquest curs són els centres de benvinguda per a immigrants. Es tracta d'oferir als nens i les seves famílies una primera presa de contacte amb la llengua i la societat catalanes, però els sindicats i alguns sectors han criticat que siguin espais fora de les escoles on després estudiaran els alumnes perquè els consideren discriminatoris. La primera d'obrir avui ha estat a Vic. L'objectiu és que els alumnes coneguin la nova realitat on els tocarà viure. L'assistència és voluntària i la durada no està prefixada: depèn de cada cas, tot i que segurament serà d'un mes aproximadament.

Actualitzat
Per a alguns nens, avui el trajecte del primer dia de curs no els ha conduït a l'escola, sinó a unes instal·lacions que han generat rius de tinta: l'espai de benvinguda educativa. En aquestes aules, cada matí durant quatre hores estaran en contacte amb el català, però també sortiran al carrer.

Avui, dia de presentacions, els pares també hi han entrat, i no serà cosa només de la primera jornada. Hi tornaran per assistir a entrevistes, en total 10 hores. Uns pares que avui semblaven satisfets amb la iniciativa.

Segons l'Ajuntament, amb el nou espai es guanya una eina útil per a una una ciutat on arriben, de mitjana, uns 25 alumnes cada mes.
A Vic, però, molts professionals de l'ensenyament diuen que cal temps abans de valorar si aquests espais de benvinguda són útils. Sigui com sigui, han nascut envoltats de polèmica, perquè a diferència de les aules d'acollida, estan ubicats a fora de les escoles i instituts.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut