Vic

Lectors de "Cavall Fort" fan un homenatge a la revista en una multitudinària festa a Vic

El primer número de la revista "Cavall Fort" va veure la llum l'any 1961. Amb gairebé mig segle de vida, diferents generacions de lectors comparteixen els seus personatges més emblemàtics. I molts d'ells han volgut retre homenatge a la revista. S'han trobat aquest dissabte a Vic, ciutat on va néixer en ple franquisme la publicació de referència en català.

Actualitzat
No era precisament fàcil aparèixer en ple franquisme, amb una revista en català per a nois i noies. Va ser gràcies a la cobertura legal de l'Església, del bisbat de Solsona, de Girona i, sobretot, el de Vic, que la publicació va poder veure la llum.

Quaranta-set anys després, la plaça de Vic ha estat l'escenari d'un gran homenatge a "Cavall Fort" organitzat per diverses generacions de lectors. Durant tot el cap de setmana, s'han organitzat activitats com la il·lustració d'una tira gegant, plena de vinyetes, que ha anat resseguint l'entorn de la plaça major.

Ot el Bruixot és un dels personatges emblemàtics de "Cavall Fort". El seu creador, Picanyol, ha estat testimoni d'una trobada de lectors amb el mateix nom que el personatge.

La festa ha continuat amb una cercavila i una desfilada de disfresses de Jeps i Fidels, els dos personatges inoblidables creats per Josep Maria Madorell. Ell va ser un dels millors deixebles del còmic de línia clara francobelga que va introduir "Cavall Fort". Ara la revista continua en plena forma, però als anys 60 va saber tapar amb color la grisor de la dictadura franquista.
Anar al contingut