Barcelona

PIMEC avisa que si es vol reduir la contractació en origen caldrà fer treballar els aturats

Els empresaris temen que si prospera la proposta del ministre de Treball, Celestino Corbacho, de reduir la contractació d'immigrants en origen es quedin sense treballadors. El president de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa (PIMEC), Josep Gonzàlez, ho ha explicat en l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació. La patronal avisa que si es vol reduir la contractació d'immigrants en origen, caldrà reformar també el subsidi d'atur perquè si no hi haurà llocs de treball que quedaran vacants.

Actualitzat
González explica que les vacants laborals hi seran igual i que, si no es cobreixen amb immigrants, s'haurà de buscar gent del país que vulgui fer la feina. PIMEC només hi veu una solució: retocar les proteccions d'atur. El president de la patronal creu que s'han de buscar vies per estimular aquella persona que considera que li surt més a compte viure de la protecció d'atur que posar-se a treballar. González aposta per "revisar conceptes" i incentivar que es cobreixin les vacants que generen les empreses.

"Les caixes i els bancs no hi ajuden"

Josep Gonzàlez s'ha mostrat molt crític amb els bancs, que ha acusat d'escanyar les empreses negant-se a donar línies de crèdit. El president de PIMEC acusa les entitats bancàries de ser massa conservadors i estar asfixiant moltes companyies. La patronal reclama que tant caixes com bancs posin les coses més fàcils a les empreses catalanes en temps de crisi econòmica.

Finalment, Gonzàlez ha afirmat que és realista quan assegura que aquesta tardor hauran de tancar moltes empreses i per intentar evitar-ho reclama polítiques actives del govern, per exemple, concedint línies de crèdit a les empreses. Pel que fa a l'augment d'expedients de regulació d'empresa (ERO), el president de PIMEC també és molt pessimista i n'augura un fort augment en els propers mesos.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut