Madrid

El PP ultima una llei que garanteixi l'ús del castellà davant les traves que té en llocs com Catalunya

El Partit Popular segueix la seva croada en defensa del castellà davant de la que defineixen com a tendència cap al nacionalisme més excloent del PSOE en comunitats autònomes com Catalunya i les Illes Balears. Els populars denuncien les "traves" que segons ells s'estan posant a l'ús de "la llengua comuna de tots els espanyols". Per tot plegat, el partit que lidera Mariano Rajoy presentarà pròximament una iniciativa que garanteixi per llei l'ús del castellà.

Actualitzat
El PP vol garantir que qualsevol espanyol, visqui on visqui, conegui el castellà i que l'idioma no sigui un requisit que contribueixi a crear desigualtat entre els ciutadans. És a dir, que un andalús no pugui accedir a unes oposicions a Catalunya perquè se li demani que sàpiga parlar el català.

La vicesecretària general d'Organització de la formació, Ana Mato, ha carregat també contra la llei d'Educació aprovada pel Parlament català, la qual ha considerat "absolutament insuficient", malgrat que la normativa permetrà l'escolarització en castellà a primer de primària si els pares ho volen.

La proposició de llei en defensa del castellà que el PP presentarà al Congrés dels Diputats recollirà que tots els espanyols han de conèixer l'idioma i aposta per un "bilingüisme integrador" en les comunitats amb llengues cooficials, tenint en compte també la importància de l'anglès.

Des del partit s'ha subratllat també quant "sorprenent" és que es facin les coses al revés i que sigui el partit de l'oposició qui hagi de portar una norma al Congrés per defensar un idioma parlat per "milions i milions de persones a tot el món". Ha acusat al PSOE de fomentar l'exclusió i de no apostar pel castellà a comunitats com Catalunya i les Balears.
Anar al contingut