Barcelona

Mas reclama als partits catalans que vetin els pressupostos si no hi ha acord el 9 d'agost

El president de CiU, Artur Mas, ha fet una crida als partits catalans perquè votin en contra dels pressupostos generals de l'Estat pel 2009 si el dia 9 d'agost no s'ha arribat a un acord sobre finançament amb el govern espanyol. En una entrevista a l'agència de notícies ACN, Mas ha afegit que si els socialistes acaben vetant els comptes "és evident que els ministres Corbacho i Chacón hauran de plegar" de l'executiu. El que té clar el president de la federació és que, si finalment no es compleix la data que fixa l'Estatut, la Generalitat no podrà passar-ho per alt.

Actualitzat

Tot gira al voltant del dissabte 9 d'agost. L'última proposta l'ha llançada el president de CiU, Artur Mas, que creu que si per aquesta data no hi ha un acord sobre finançament, el president de la Generalitat, José Montilla, hauria de convocar totes les formacions polítiques catalanes per "posar-nos d'acord" sobre el rebuig dels pressupostos a Madrid.

Per Mas, si no hi ha acord, hi haurà "un incompliment flagrant" de l'Estatut" i serà "un llum vermell important de cara al que vindrà després". De fet, s'ha mostrat pessimista sobre els resultats de les negociacions entre els governs espanyol i català i creu que si els és difícil complir amb una data, més ho serà pactar els continguts del finançament.

Mas ha demanat al president Montilla que sobre finançament "no hi hagi l'arrencada del cavall i l'aturada del ruc", tal com va dir Montilla mesos enrere, i que les paraules de compromís amb Catalunya es transformin en fets.

Els ministres del PSC

El líder de la federació té clar que, en un escenari de no-acord, tots els partits haurien de votar en contra dels pressupostos pel 2009, però també ha recordat al PSC que això li comportarà conseqüències. Per Mas, seria difícil d'entendre que els socialistes catalans vetessin els comptes i mantinguessin els ministres Celestino Corbacho i Carme Chacón a l'executiu. És per això que els ha recomanat que, en cas d'arribar a aquesta situació, deixin el càrrec.

Anar al contingut