Catalunya

Investiguen què mata els boscos en una zona de 75.000 hectàrees de la Segarra, l'Anoia i la Conca de Barberà

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat estudia si hi ha hagut una possible contaminació atmosfèrica en una àmplia zona que afecta les comarques de l'Anoia, la Segarra i la Conca de Barberà. Ha donat l'alerta l'elevada mortalitat d'arbres: pinassa i una quinzena d'espècies més. Els alcaldes de la zona volen saber si hi ha riscos per a les persones i els conreus.

Actualitzat
Un bosc de Pujalt, a la comarca de l'Anoia. La pinassa està completament morta. Aquesta situació es repeteix en altres boscos de l'Anoia i de les comarques veïnes: la Segarra i la Conca de Barberà. La pinassa és la primera espècie afectada, però al mig del bosc s'observen altres coníferes, com el ginebró, completament mortes.

Se sap que hi ha almenys 75.000 hectàrees afectades. El que es desconeix és la causa. Medi Ambient ho investiga i apunta la sequera com el principal factor de l'afebliment dels arbres, possibilitat que els ajuntaments i els tècnics forestals descarten. Diuen que aquesta primavera han caigut 300 litres d'aigua per metre quadrat a la zona i que la majoria dels arbres morts són a l'obaga.

Els ajuntaments de la zona demanen saber al més aviat possible els resultats de l'analítica de contaminació i demanen que, si cal, es prenguin les mesures adients.
Anar al contingut