Harare

L'ONU condemna el govern de Zimbabue per impedir unes eleccions lliures i justes

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha condemnat la violència que es viu a Zimbabue. L'ONU no aprova les eleccions presidencials que s'han de celebrar divendres que ve, perquè considera que es convoquen sota pressió. De fet, el líder del partit opositor al règim, i que més votants té, va decidir abandonar la cursa electoral pel temor de represàlies.

Actualitzat
Les Nacions Unides han condemnat l'estat de repressió que viu Zimbabue, amb detencions arbitràries i tortures. El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha demanat que el país no celebri la segona volta de eleccions previstes per divendres. Dels comicis presidencials, en sortirà reelegit el dictador Robert Mugabe, després que el seu principal rival, Morgan Tsvangirai, decidís abandonar la cursa electoral per considerar-la il·legítima.

Segons paraules textuals de Ban Ki-moon, "actualment no hi ha les condicions de llibertat que permetin unes eleccions justes a Zimbabue. Hi ha massa violència i massa intimidació. Un vot emès en aquesta situació no tindria cap tipus de legitimitat."

El líder de l'opositor partit del Moviment pel Canvi Democràtic ha passat la segona nit refugiat a l'ambaixada holandesa, a la capital de Zimbabue, pel temor de possibles represàlies del règim de Mugabe.

Però, lluny dels retrets de la comunitat internacional, les autoritats de Zimbabue neguen que al país hi hagi un clima de violència i asseguren que si Tsvangirai torna no li passarà res.

Mentre que Tsvangirai reclama que s'intervingui perquè les eleccions s'anul·lin, el govern de Zimbabue assegura que tot continuarà tal com s'havia previst i que els comicis es faran divendres que ve.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut