Washington

El consum regular de cafè podria prevenir malaties cardíaques i allargar la vida

Beure cafè de manera regular, fins a sis tasses al dia, podria reduir el risc de patir malalties cardíaques i, fins i tot, allargar la vida, sobretot en dones. Ho afirma un estudi publicat a la revista científica "Annals of Internal Medicine" i finançat pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units (NIH). La comunitat científica ha acollit els resultats amb cautela i ha assegurat que cal aprofundir i investigar més sobre les propietats del cafè.

Actualitzat
En aquest estudi hi han participat més de 84.000 dones i més de 41.000 homes que no patien ni càncer ni cap afecció cardíaca. Els científics els van fer un seguiment al llarg de 20 anys. Els feien arribar un qüestionari cada dos o quatre anys sobre la seva alimentació, el consum de cafè i tabac i el seu estat de salut.

Prenent com a base les dades del conjunt de la població, els autors de l'estudi van veure com, entre les dones que consumien entre dos i tres tasses de cafè al dia, es va reduir fins un 25% el risc de patir malalties cardíaques i fins un 18% el risc de morir d'alguna malaltia que no fos cardíaca o no fos un càncer. En el cas dels homes, el consum d'aquesta infusió es va associar a una reducció de la mortalitat. La principal conclusió que en van extreure és que la gent que beu cafè va tenir menys probabilitats de morir durant el període estudiat.

Les propietats beneficioses del cafè no tindrien relació amb la cafeïna perquè entre les persones que en bebien de descafeïnat es va registrar també una menor incidència que en aquellse que no en consumien cap tassa. Des de la revista "Annals of Internal Medicine" matisen que l'estudi no pot demostrar amb certesa que el consum de cafè redueixi les possibilitats de morir abans de l'esperat.
Anar al contingut