Barcelona

Benach assegura que el congrés d'Esquerra s'ha tancat en fals i Ridao acusa el seu sector de trencar un possible acord

La nova executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya posa fil a l'agulla aquest dilluns, en la primera reunió des de la seva elecció en el congrés que el partit va fer aquest dissabte. L'executiva de Puigcercós, però, on no hi ha representats els sectors crítics del partit, no està exempta de crítiques. El que va ser candidat a la presidència del sector de Carod, Ernest Benach, ha assegurat que el congrés s'ha tancat en fals. Per la seva banda, el nou secretari general del partit, Joan Ridao, ha acusat el sector de Carod-Rovira de trencar un possible acord per fer una executiva de consens, tot i que el número 1 del partit, Joan Puigcercós, ha assegurat que Benach va lluitar fins a l'últim moment pel pacte.

Actualitzat

Dilluns de moviments a Esquerra Republicana, i dilluns també de controvèrsies. El mateix dia que la nova executiva del partit comença a treballar, el nou secretari general ha fet una crida a la resta de candidats al congrés de dissabte a la unitat, malgrat el caràcter monocolor de l'executiva sorgida del conclave republicà.

En una entrevista a "El matí de Catalunta Ràdio", Ridao ha assegurat que la seva candidatura, Gent d'Esquerra, "ja ha deixat d'existir" perquè, segons ha assegurat "el que volem és que hi hagi un partit, no quatre". El secretari general ha demanat, a més, que els tres sectors crítics "desisteixin de fer una oposició interna". Ridao, però, ha fet responsable la candidatura ERCFutur que a última hora es trenqués el pacte que havia de permetre incorporar-los a la direcció.

Per la seva banda, Ernest Benach, líder de la llista del sector de l'antic president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, també ha reclamat unitat a partir d'ara. En una entrevista a "Els matins", de TV3, Benach ha assegurat espera que "tots plegats siguem capaços de començar a cosir, de començar a refer ponts".

I és que el president del Parlament, que es manté a l'executiva del partit pel seu càrrec institucional, ha admès que el congrés s'ha tancat en fals: "Tota la fase de construcció d'unitat que hem intentat aquestes setmanes darreres, que se'n va en orris aquest dissabte passat, l'hem de començar sens falta avui, no d'aquí a un any, sinó avui mateix."

Puigcercós exculpa Benach

Sobre Benach, n'ha parlat Puigcercós en una entrevista a l'emissora RAC1. El nou president republicà ha exculpat el líder de la candidatura ERCFutur del trencament l'acord entre tots dos sectors que havia de permetre incloure els del sector de Carod-Rovira a l'executiva. Puigcercós ha assegurat que Benach "va lluitar sempre per intentar mantenir la proposta conjunta", i ha acusat gent del seu entorn de "no seguir-lo".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut