Tavèrnoles

Cremada una grua de les obres de la MAT a Osona

Un incendi ha destruït la grua que treballava en el muntatge de la primera de les torres de la línia de molt alta tensió (MAT) a Osona. Els operaris havien estat treballant tot el matí, fins que la pluja els ha obligat a aturar la feina al migdia. Com que han vist que el mal temps els impediria continuar treballant, han marxat, i ha estat a les vuit del vespre quan s'ha rebut l'avís que la grua cremava. La policia científica investiga l'origen del foc, com també ho fan mecànics, per descartar que hagi estat una fallada elèctrica la causant de l'incendi. Pel propietari de la grua, no es pot descartar cap hipòtesi, fins i tot la de sabotatge.

Actualitzat

Els fets han passat a les obres de la línia de molt alta tensió al terme municipal de Tavèrnoles, en un camí que va de Folgueroles -on ja s'han aixecat algunes torres- fins a Vilanova de Sau.

Segons ha informat l'empresa propietària de la màquina, Grues Güell, ja havien rebut amenaces i, precisament, la nit de dilluns a dimarts havien posat un vigilant a la zona. Al migdia la grua havia acabat els treballs i l'havien d'anar a retirar quan s'han trobat que el 90% de la màquina estava cremat.

Tot i que ha explicat que desconeixia l'origen de les amenaces, la portaveu de la Plataforma No a la MAT d'Osona, Mariana Muchnik, ha recordat que hi ha un descontentament general per com s'està fent la construcció de la línia.

Anar al contingut