Barcelona

Benach i Niubò proposen una executiva d'ERC paritària i amb cares conegudes

Marina Llansana, Patrícia Gomà, Marta Cid i Oriol Amorós són alguns dels noms que la candidatura d'Ernest Benach i Rafel Niubò proposen per formar part de la futura executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya. Benach i Niubò també han plantejat la creació d'un càrrec nou, el comissionat 2014, que treballarà per fer possible el referèndum per a l'autodeterminació en aquest horitzó. L'executiva actual d'ERC s'ha reunit aquest dilluns per última vegada i ha confirmat que ja hi ha més de 4.000 militants inscrits per al Congrés del dia 14, en què es decidirà la nova direcció. Abans, aquest dissabte, els militants triaran el nou president i secretari general de la formació republicana.

Actualitzat

ERC ha celebrat l'última executiva del partit tal com va sortir configurada del 24è Congrés celebrat ara fa quatre anys a Lleida. El 25è Congrés que s'ha de fer d'aquí a pocs dies elegirà 18 nous membres que amb els representats territorials formaran la nova direcció del partit republicà.

Sobre el procés precongressual del partit, la portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha declarat que la direcció està molt satisfeta de la transparència, participació interna i democràcia amb què s'està portant a terme.

Una de les qüestions que ha tractat la reunió de la directiva d'Esquerra ha estat el Congrés del 14 de juny. Han confirmat que hi ha 4.078 militants inscrits dels 10.000 que té el partit. I que es mantenen vives 107 esmenes de les 700 que s'havien presentat al document que fixa el full de ruta d'Esquerra pels pròxims quatre anys.

L'altre tema que ha debatut l'executiva ha estat la sequera. La direcció d'Esquerra està d'acord a desactivar el decret, però no a aixecar totes les restriccions.

Ridao: "Sense partit no hi ha govern ni lideratges carismàtics"

Aquest mateix dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el candidat a la secretaria general d'ERC, Joan Ridao, ha avisat que "sense partit no hi ha gairebé res, ni govern ni lideratges carismàtics". En una advertència a l'actual president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, i aval del tàndem Benach-Niubò, Ridao ha remarcat que "és el col·lectiu, l'organtizació, el partit, el que aconsegueix els objectius" i no "únicament els lideratges carismàtics".

Ridao ha explicat que tant ell com Joan Puigcercós, l'aspirant a president republicà, volen tenir Carod "pel que calgui", però que cal deixar clar que el futur candidat a la presidència de la Generalitat s'haurà de decidir mitjançant unes primàries.

Respecte del referèndum del 2014, Ridao ha justificat la presència d'ERC al govern per aconseguir, de mica en mica, els objectius. "No podem anar prometent a la gent la travessia del desert, cal oferir algun oasi".

Anar al contingut