Cap Canaveral

El Discovery s'enlaira cap a l'Estació Espacial Internacional per instal·lar un laboratori i reparar el lavabo

El transbordador Discovery s'ha enlairat a les 23h d'aquest dissabte cap a l'Estació Espacial Internacional amb una doble missió. En principi estava previst que instal·lés un laboratori del Japó, una tasca que forma part del que entra dins de la normalitat per completar l'estació espacial. Aquest cop, però, haurà de fer a més de lampista. La nau aprofitarà el viatge per reparar el lavabo de la base en òrbita, que es va espatllar fa uns dies i complica la vida dels tripulants.

Actualitzat
El Discovery tenia previst fer el viatge per instal·lar un laboratori del Japó, un dels 16 països que col·laboren en l'Estació Espacial Internacional. Gràcies a aquesta missió, el Japó formarà part de la llista d'estats amb laboratoris d'investigació en òrbita, un acord que van firmar els Estats Units fa una dècada per col·laborar amb altres països en la construcció i funcionament d'una base en òrbita.

La tripulació del Discovery té com a missió fer tres caminades espacials per instal·lar i reparar aparells de la nau, entre els quals el lavabo, que fa dies que no funciona. Els tripulants transporten un mòdul d'emergència per solucionar la falta d'abastiment d'aigua del vàter de l'estació espacial.

L'enlairament del Discovery s'ha fet, com estava previst, a les cinc de la tarda, hora local, és a dir, les onze de la nit a Catalunya, des del Centre Espacial Kennedy de Florida. L'Estació Espacial Internacional estarà completament acabada l'any 2010, quan es retiri la flota del transbordador.
Anar al contingut