Estats Units

El Discovery portarà recanvis per reparar el vàter de l'Estació Espacial Internacional

El Discovery sortirà aquest dissabte amb una missió ben peculiar: reparar el lavabo de l'Estació espacial Internacional. I és que el vàter principal que hi ha està espatllat des de fa uns dies. Els astronautes van sentir un soroll a la bomba del lavabo -que és a la zona russa del laboratori espacial- i ara han d'utilitzar una bomba manual. La reparació s'ha hagut de programar a corre-cuita, per aprofitar un llançament que ja estava previst. El recanvi, una peça d'uns setze quilos, l'han de portar des de Rússia fins al cap Canaveral. El Discovery portarà també la segona part del laboratori japonès Kibo. El viatge durarà catorze dies i inclourà tres passejades per l'espai.

Actualitzat

Arran de l'avaria, els tres ocupants de la Estació Espacial Internacional, dos russos i un nord-americà, han de fer servir el lavabo d'emergència de la nau "Soyuz", acoblada a l'estació i que serveix com a vehícle d'evacuació.

Segons el portaveu de la NASA, no es tracta d'una situació d'emergència, ja que ha banda dels serveis del "Soyuz" els astronautes disposen també d'una mena de bosses individuals on fer les seves necessitats.

Anar al contingut