Estats Units

L'iPod i l'iPhone del futur podrien funcionar amb energia solar, segons una patent d'Apple

L'iPod i l'iPhone podrien funcionar amb energia solar, sense dependre de cables i energies renovables, segons es desprèn d'una patent que ha registrat Apple. Segons explicaria la companyia en el text, les cèl·lules solars instal·lades a l'aparell subministrarien l'energia elèctrica necessària per recarregar les bateries. Si més no, així ho han publicat diversos mitjans nord-americans. Apple, però, encara no ha fet cap declaració sobre aquesta qüestió.

Actualitzat

Els diaris nord-americans publiquen que Apple ha registrat una patent per integrar cèl·lules fotovoltaiques en aparells electrònics portàtils amb pantalles d'LCD. El text de la patent explicaria que les cèl·lules solars instal·lades en l'aparell subministren l'energia elèctrica necessària per recarregar les bateries. En concret, les cèl·lules estarien col·locades sota les pantalles d'LCD d'aquests aparells. D'aquesta manera, l'iPhone, que té una pantalla tàctil que ocupa quasi per complet la superfície del telèfon mòbil, seria un bon candidat per a aquesta nova tecnologia.

La integració de cèl·lules fotovoltaiques, a més, solucionaria, de manera ecològica, els problemes de l'elevat consum d'aparells electrònics portàtils, com els telèfons mòbils.

Apple, que no ha fet encara declaracions sobre la patent, no és la primera firma en experimentar amb aquest tipus de tecnologia. L'any passat el grup nord-americà Motorola va desenvolupar una pantalla de telèfons mòbils que permetia el pas d'un 75% de llum solar.

L'operador de telefonia mòbil Vodafone, en canvi, va anunciar el passat mes d'abril que volia fabricar carregadors de mòbils que funcionessin amb energia solar. Una mesura que s'inclou en el marc del seu projecte per reduir un 50% les emissions de CO2 el 2020.

Anar al contingut