Ascó

La fiscalia de Tarragona obre diligències per la fuita d'Ascó

La fiscalia de Tarragona ha decidit obrir una investigació per determinar si hi ha indicis de delicte en l'emissió de partícules radioactives que es va produir el novembre passat a la central nuclear d'Ascó. Aquestes diligències se sumen a la denúncia que han presentat Greenpeace i Ecologistes en Acció per la mateixa fuita, i a les queixes del treballadors de la planta, que lamenten la manca d'informació i transparència. Per la seva banda el delegat del govern a Tarragona Xavier Sabaté, ha exigit als propietaris de la central, les elèctriques Endesa i Iberdrola, que assumeixin responsabilitats.

Actualitzat

Creix la intranquil·litat per la fuita de partícules radioactives que es va produir a la central nuclear d'Ascó el passat novembre. A la preocupació que ja han manifestat ecologistes, alcaldes i les escoles que han visitat la planta, ara s'hi ha sumat la dels mateixos treballadors de la central, que denuncien la manca d'informació i de transparència al voltant de l'incident.

Els empleats afirmen que no van saber que s'havia produït una emissió de partícules fins aquest mateix mes d'abril i que ni tan sols els operaris més qualificats de la sala de control van tenir constància dels fets fins que es van fer públics.

Totes aquestes qüestions les analitzarà la fiscalia en el marc de la denúncia que han presentat els col·lectius ecologistes, però també en la investigació que avui mateix ha obert d'ofici el ministeri públic. L'objectiu és aclarir els fets, tant la fuita de partícules com la posterior gestió de l'incident, i determinar si existeixen responsabilitats.

La preocupació dels alcaldes

El Consell d'Alcaldes de la Ribera d'Ebre ha expressat avui la seva preocupació per l'incident d'Ascó, la manca d'informació que tenen i per la imatge que s'està donant de la comarca i de les Terres de l'Ebre en general.

Per això han acordat exigir al Consell de Seguretat Nuclear que faci algun "control complementari" que eviti que torni a produir-se un fet com aquest. També demanen una "major transparència" i informació de qualsevol incident que pugui produir-se en un futur.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut