Barcelona

Els conductors de TMB decidiran dimarts si converteixen la vaga en indefinida

Els conductors d'autobusos urbans de Barcelona faran vaga dimarts, dia que decidiran en assemblea si la mantenen de manera indefinida. El Departament de Treball ha fet públics els serveis mínims per a una nova jornada de vaga. La reunió d'aquest matí entre el comitè d'empresa i TMB, amb la mediació de Treball, no ha servit per acostar posicions, si bé les dues parts tornaran a negociar en ferm durant tot dilluns. Tot i així, els sindicats convocants de la protesta, la CGT i l'ACTUB, ja han indicat que la vaga de dimarts no es desconvocarà vagin com vagin les negociacions de dilluns.

Actualitzat
TMB i els sindicats seguiran la negociació dilluns després que s'han reunit sense arribar a cap acord concret sobre els dos dies festius que reclamen els conductors. En aquesta reunió l'empresa ha valorat els costos dels temps de descans, sense que s'hagi decidit un avanç concret, mentre que els sindicalistes han mantingut la seva posició "inamovible" des de fa quatre mesos.

Dimarts, a diferència de les vagues anteriors, hi haurà un 25 per cent d'autobusos funcionant durant tot el dia, mentre que a les hores punta hi haurà la meitat de la flota al carrer. De dos quarts de set fins a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit del vespre, doncs, circularan el 50 per cent dels autobusos. Hi haurà un vehicle diari del bus del barri.

A banda, l'empresa ha retret als sindicalistes que aquest divendres al matí hi hagi hagut un sabotatge en 16 màquines cancel·ladores de viatges de 16 autobusos en ruta, cosa que ha obligat a canviar els vehicles.

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat que TMB els ha anunciat que a la reunió de dilluns que ve portarà una "proposta finalista" sobre la implantació dels 30 minuts de descans diari, la reducció d'hores i els dos dies festius la setmana. Mercader s'ha mostrat "poc esperançat" que la proposta empresarial compleixi les expectatives dels conductors d'autobusos de Barcelona.

També ha informat que, tant si s'arriba a un acord com si no és així, els conductors pararan dimarts que ve dia 15 per celebrar una assemblea informativa en la qual explicaran les últimes converses amb l'empresa.

La manifestació prevista per al dia 16 també segueix convocada, i el Departament de Treball ha de resoldre els serveis mínims de la vaga indefinida convocada pels sindicats a partir del 15 d'abril.
Anar al contingut