Lleida

La Diputació de Lleida promet solidaritat amb Barcelona per la falta d'aigua

Lleida serà solidària amb Barcelona davant la falta d'aigua. Així ho ha expressat en una entrevista a Catalunya Informació el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. Tot i aquesta declaració de principis, Gilabert s'ha mostrat ferm en el seu rebuig al transvasament del Segre i apunta que la solidaritat s'expressa per altres vies. En aquest sentit, assegura que continuaran treballant amb la Conselleria de Medi Ambient. Gilabert recorda que a Lleida també hi ha problemes amb l'aigua de boca i que fa anys que duren. També en declaracions a Catalunya Informació, la vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera, ha dit que no és partidària del transvasament del Segre.

Actualitzat

El president de la Diputació de Lleida ha volgut garantir que Barcelona no es quedarà sense aigua per culpa de Lleida. Tot i això, la Diputació no ha variat la seva posició sobre un hipotètic transvasament del Segre i continua apostant per altres vies.

Segons Gilabert, és justament per aquesta voluntat de col·laborar a pal·liar el problema que la Diputació està treballant al costat del Departament de Medi Ambient. L'objectiu és trobar alternatives viables i eficaces però que en cap cas hipotequin l'aigua de la capçalera del Segre. Sobre aquest punt, el president de la Diputació de Lleida admet que els ha tranquil·litzat força la rotunda negativa del govern central al transvasament del Segre.

A Lleida també cal aigua

La Diputació recorda també que hi ha diversos municipis a Lleida amb seriosos problemes de falta d'aigua des de fa anys. És el cas, entre altres, d'algunes poblacions de la Segarra, on cal portar l'aigua amb camions cisterna.

Cunillera també diu "no" al transvasament

En el mateix sentit que Gilabert s'ha pronunciat la vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera. En declaracions a Catalunya Informació, Cunillera s'ha mostrat contrària a transvasar aigua del Segre cap a Barcelona. Creu que l'aigua s'ha d'agafar d'allà on n'hi hagi. Això sí, ha fet una defensa del govern de Montilla i ha negat que hi hagi cap enfrontament entre el govern d'Espanya i el català.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut