Barcelona

Benach i Niubò s'apunten a la cursa per dirigir ERC amb el suport de Carod

Esquerra Republicana està preparant el Congrés del mes de juny, on s'haurà de decidir qui dirigirà la formació. Els diferents sectors comencen a perfilar candidatures. L'última que s'ha conegut és la dels militants propers a l'actual president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira. Ernest Benach i Rafel Niubò han anunciat que presentaran la seva candidatura per dirigir els republicans en un acte al Col·legi de Periodistes en el qual ha assistit Carod. Hauran de competir amb Joan Puigcercós, Uriel Bertran i Joan Carretero. Benach, però, diu que vol representar una candidatura d'unitat i no de confrontació.

Actualitzat
Ernest Benach, president del Parlament i home de confiança de Josep-Lluís Carod-Rovira, optarà a la presidència i el secretari general de la vicepresidència, Rafel Niubò, es presentarà per ocupar la secretaria general. Fonts del partit havien assegurat abans de l'anunci oficial, que la candidatura té dos pesos pesants i, per tant, anar a totes. Benach ha dit que aspira a la presidència del partit "amb la màxima il·lusió, amb tot entusiasme i amb plena confiança a Esquerra".

Benach ha assegurat que la seva no és una candidatura per anar en contra de ningú sinó per sumar. Diu que "podem ser el paraigües de totes les sensibilitats". Els postulats de Benach els ha explicat en un acte en el qual, a banda de Carod, també hi havia Jordi Portabella, Joan Manuel Tresserras, Marina Llansana i Jordi Carbonell.

Aquest equip proper a l'actual president de la formació haurà de competir amb les altres tres candidatures que, de moment, s'han presentat. Una és la formada per l'actual secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, i del portaveu al Congrés, Joan Ridao. Les altres dues corresponen als sectors més crítics encapçalades per Uriel Bertran i Joan Carretero.
Anar al contingut