Barcelona

Joan Carretero presentarà, al congrés del juny, candidatura per dirigir ERC

Reagrupament.cat, el corrent crític d'ERC dirigit per l'exconseller Joan Carretero, diu estar preparat per ocupar la presidència o la secretaria general de la formació republicana després de la celebració del congrés del juny. Carretero ha qualificat "d'anomalia democràtica" que ningú hagi dimitit ni hagi assumit responsabilitats per la desfeta electoral i "la pèrdua de 350.000 vots". "A l'Europa democràtica anuncien la mateixa nit electoral" la dimissió i un altre "assumeix la presidència", ha assegurat l'exconseller.

Actualitzat
Reagrupament.cat encara no ha dit qui podria optar al càrrec de secretari o president dels republicans. I és que falta un reglament intern que especifiqui les condicions per presentar-se a la candidatura.

Aquest corrent d'ERC manifesta la seva voluntat de revifar el partit després de la desfeta electoral i reclama joc net en el proper congrés, així com que els recursos del partit es posin a l'abast de tothom. Joan Carretero ha assegurat que ara és prematur discutir però remarca la necessitat de celebrar unes primàries. Reagrupament. cat té el suport d'un miler de militants d'Esquerra Republicana.

ERC respon a Carretero
La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha afirmat que "Carretero, com qualsevol dels 10.000 militants del partit," té dret a optar a ocupar la direcció del partit i pot presentar candidatura al congrés del juny. Sobre les dimissions que demana l'exconseller de Governació, Llansana ha respost que serà en aquesta reunió on es decidirà qui se'n va i qui es queda i "quina és la nova direcció".

Llansana ha recordat que per poder presentar-se a candidat a les eleccions cal "tenir un terç de l'executiva nacional, tenir el suport del 25% del conjunt nacional o recollir el 10% de les signatures de la militància avalant la candidatura. Hi haurà un procés específic que culminarà" amb una votació per "sufragi universal".

La portaveu d'Esquerra ha explicat que l'executiva ha aparcat el debat intern del partit fins després de Setmana Santa. Serà aleshores quan es concretaran els detalls del Congrés del mes de juny, que ha de decidir el futur d'Esquerra. Llansana ha avançat que podria celebrar-se el cap de setmana del 14 i el 15 de juny.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut