Madrid

ERC rebutja votar José Bono com a president del Congrés

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha continuat la ronda de contactes per tancar la composició de les meses del Congrés i del Senat i s'ha reunit amb el republicà Joan Ridao. El nou portaveu d'ERC al Congrés li ha manifestat que el seu partit no donarà suport a la candidatura de José Bono com a president del Congrés dels Diputats i li ha exposat les seves condicions de cara a donar suport a la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president. Tot i això, ERC no tanca la porta a possibles aliances que li permetin formar un grup propi al Congrés. A la tarda, Blanco reprendrà les negociacions amb els representants d'Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya.

Actualitzat

La voluntat del PSOE de convertir José Bono en el nou president del Congrés continua sent el principal escull de les negociacions per a la composició de la mesa. L'endemà que CiU rebutgés, "en principi", donar suport a la candidatura de Bono, ERC s'hi ha negat.

D'altra banda, i pel que fa a la composició de grups parlamentaris, Ridao ha admès haver mantingut contactes amb totes les forces polítiques del grup mixt "sense excepció" i, en aquest sentit, no descarta pactar aliances per arribar a formar grup propi a la cambra baixa en aquesta legislatura.

Tot i que la reunió que ha mantingut amb Blanco, d'uns 45 minuts, s'ha centrat majoritàriament en la composició de les meses del Congrés i del Senat, Ridao també li ha exposat les condicions que ERC considera necessàries per donar suport a la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern espanyol, entre les quals hi ha la publicació de les balances fiscals.

Aquesta tarda, el secretari d'Organització del Partit Socialista, José Blanco, s'ha trobat amb els representants d'ICV-EUiA, Joan Herrera i Gaspar Llamazares. Igual que Esquerra Republicana al matí, Herrera ha assegurat que no votarà el socialista José Bono per presidir la cambra baixa. Menys taxatiu ha estat Llamazares, que no ha descartat votar-lo si el PSOE facilita una composició plural de la mesa i es mostra flexible en les negociacions perquè els grups parlamentaris minoritaris d'esquerra tinguin grup propi al Congrés.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut