Barcelona

El PPC considera que els electors han enterrat el Pacte del Tinell

El Partit Popular de Catalunya millora el nombre de vots respecte del 2004 i desbanca Esquerra Republicana com a tercera força política de Catalunya. Amb aquests bons resultats, ha comparegut a la seu de Barcelona el president del partit, Daniel Sirera, que ha reconegut la victòria del PSC, una victòria que segons ha afirmat, ni ells s'esperaven, però ha destacat que els populars catalans han aconseguit un dels reptes que s'havien marcat, la recuperació d'un escó a Catalunya, malgrat no haver pogut portar a terme el seu objectiu, que era fer president del govern espanyol Mariano Rajoy. Sirera també ha sentenciat que el Pacte del Tinell ha quedat "enterrat".

Actualitzat
El Partit Popular de Catalunya s'ha mostrat satisfet dels resultats obtinguts a Catalunya, que els ha permès recuperar un escó a Lleida. El president del partit ha fet una lectura dels resultats amb la mirada posada en el Pacte del Tinell. Daniel Sirera considera que en aquestes eleccions el pacte ha quedat "enterrat" pel descens que han experimentat les forces que es van associar amb els socialistes.

Sirera, a més de destacar que han desbancat Esquerra Republicana i ha passat de la quarta força política a la tercera, ha afirmat que el PPC "ha tret més vots" que la suma ERC i ICV-EUiA. I ha afirmat: "Estic convençut que els catalans el que han fet és enterrar el Pacte del Tinell i donen un missatge a les formacions polítiques més radicals que no es pot continuar amb aquesta política de 'cordó sanitari' contra el PP català."

La candidata per Barcelona, Dolors Nadal, també ha comparegut per felicitar el PSC pels seus resultats, però ha volgut destacar el creixement del seu partit. Nadal ha agraït als ciutadans de Catalunya que els han donat suport, un suport que els ha permès passar a ser la tercera força de Catalunya, per davant d'Esquerra Republicana.

Dolors Nadal ha afirmat que hi ha hagut una concentració de vot de tota l'esquerra cap al PSC i ha ressaltat especialment el fet que el PP, fins i tot, és la segona força en ciutats catalanes importants. La candidata dels populars catalans també ha carregat contra el Pacte del Tinell, que considera que és "innacceptable". Nadal ha afirmat que els ciutadans han donat un vot de càstig als partits que havien tingut més protagonisme en aquest pacte que va deixar marginat el PPC.

Finalment, en l'àmbit estatal, Nadal ha evitat parlar de fracàs pel fet que Rajoy no sigui el pròxim president del govern espanyol i ha volgut parlar del creixement de vots i d'escons que ha experimentat el partit.
Anar al contingut