Martorell

Mas respon a Zapatero dient que no es negociarà a Madrid el govern de la Generalitat però que exigirà que governi la llista més votada

El líder de CiU, Artur Mas, ha tornat a parlar sobre què reclamarà al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a canvi del seu suport després del 9 de març. Aquesta setmana havia parlat de canvis a la Generalitat, però ara ha dit que "tot i que tinguem la paella pel mànec, no canviarem el president de la Generalitat a Madrid". Això sí, assegura que exigiran que es respecti la llista més votada a Catalunya.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha anunciat que la federació no negociarà la presidència de la Generalitat a Madrid. "Tot i que tinguem la paella pel mànec, no canviarem el president de la Generalitat a Madrid", ja que "si volem tenir la presidència la tindrem amb eleccions a Catalunya", ha subratllat, esvaint la possibilitat d'un pacte amb Zapatero per la presidència del govern a Catalunya a canvi del seu suport a Madrid.

Durant la primera Diada Nacionalista que CiU ha organitzat a Martorell, l'única de les poblacions de la comarca en què la federació governa amb majoria absoluta, el dirigent convergent ha afirmat que, amb aquest acte, la seva formació vol demostrar que la comarca del Baix Llobregat no és patrimoni del PSC.

Mas ha assegurat que "últimament veig els socialistes nerviosos i preocupats per saber si Montilla podrà seguir sent president (després de les eleccions). Des d'aquí els vull tranquil·litzar. CiU no negociarà la presidència del país a Madrid. Volem la presidència de la Generalitat, però això ho aconseguirem a Catalunya".

"Amb llum i taquígrafs"

"Ara bé, sí que exigirem a Rodríguez Zapatero, que sembla que serà qui guanyarà les eleccions a Espanya, que els vots de CiU estaran condicionats a la firma d'un conveni amb llum i taquígrafs en què quedi clar que a partir d'aquest moment a Catalunya governarà la llista més votada, perquè ja està bé d'enganyar la gent", ha assenyalat.

Mas ha reiterat que CiU no pactarà "ni amb els que enganyen ni amb els que ataquen Catalunya. L'únic pacte que farem serà amb els catalans i amb Catalunya". El líder de CiU ha indicat, a més, que després de les eleccions "el PSOE si vol els nostres vots haurà d'assumir el programa de CiU".
Anar al contingut