Barcelona

El Parlament nomena el nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Canvi de període a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El Parlament de Catalunya n'ha nomenat el nou consell de govern, que presideix Albert Sáez. El tràmit arriba després que la mateixa cambra donés el vistiplau als candidats en una sessió extensa, dilluns. I també l'endemà que el director general de la CCMA, Joan Majó, s'ha acomiadat del consell d'administració de la Corporació. A l'última reunió del consell, Majó ha defensat la gestió dels últims quatre anys i n'ha destacat l'eliminació del deute, assumit pel govern, i l'aprovació de la nova llei de la CCMA.

Actualitzat
La nova etapa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha rebut el tret de sortida amb la designació del ple del Parlament dels 12 membres del nou consell de govern. La cambra també ha elegit el fins ara secretari de Mitjans de Comunicació, Albert Sáez, candidat proposat per Esquerra Republicana de Catalunya, com a nou president d'aquest organisme.

Amb el suport del cinc dels sis grups de l'hemicicle -només els tres diputats de Ciutadans hi ha votat en cotnra-, el Parlament ha aprovat el nomenament dels 12 nous membres del consell. La votació s'ha fet sense debat previ i ha donat pas a la designació d'Albert Sáez com a president del consell. El grup mixt hi ha votat en contra i CiU s'ha abstingut.

Balanç d'una etapa

Joan Majó ha destacat, en el balanç que ha fet de la seva gestió per acomiadar-se del consell, la posada en marxa d'aquest portal de notícies, de l'emissora iCat fm, el servei 3alacarta per internet, el portal educatiu edu3.cat o els quatre canals de TDT com algunes de les fites del mandat. A més, ha remarcat el manteniment durant el 2007 del lideratge quantitatiu de Catalunya Ràdio, amb 535.000 oients diaris, segons l'EGM, 602.000 segons el Baròmetre, i del lideratge quantitatiu de les emissores de TVC. Majó ha subratllat que, tot i haver patit una davallada, fruit de la fragmentació i l'entrada de nous canals, han aconseguit una quota conjunta d'audiència de 20,7, la més alta aconseguida per un grup de comunicació.

Respecte de l'endeutament, Majó ha destacat que el 2004 el deute de la Corporació s'elevava a 918 milions d'euros, que es van reduir a 111 el 2007 i que actualment és zero.

Un altre aspecte destacat és, segons el director general, el control del creixement del volum de personal de les empreses. Durant el període 2000-2003, l'increment va ser de 161 persones per any de mitjana. Durant el període 2004-2007 el ritme de creixement ha estat de 22 persones per any, amb un augment notable del nombre de canals i emissores.

Majó ha confirmat la decisió de no ser candidat a director general de la nova etapa i ha anunciat que es posarà a disposició del nou consell de govern, i especialment del nou president -que previsiblement serà Albert Sáez- per assegurar una "transició sense dificultats i profitosa" per a la CCMA.
Anar al contingut