Barcelona

Els islamistes detinguts a Barcelona estarien preparant un atac suïcida a prop d'una mesquita del Raval

L'operació policial que ha permès desmantellar a Barcelona una cèl·lula islamista que es preparava per atemptar i detenir 14 persones continua oberta i no es descarten noves detencions. Segons algunes informacions, la cèl·lula desarticulada estaria preparant un atemptat suïcida prop d'una mesquita del barri del Raval. Tot i això, des del Ministeri de l'Interior no s'ha concretat si l'acció terrorista hauria pogut tenir lloc a Barcelona o en qualsevol altre punt del territori espanyol o estranger.

Actualitzat

Els 14 presumptes terroristes islamistes detinguts en l'operació d'aquest cap de setmana al barri del Raval de Barcelona ja són a la Direcció General de la Guàrdia Civil de Madrid, on estan a l'espera de passar, els pròxims dies, a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, el titular del qual és el magistrat Juan del Olmo.

Mentrestant, s'estan fent les anàlisis químiques de les substàncies intervingudes i s'examina el material informàtic i el seguiment de trucades dels telèfons mòbils confiscats als sospitosos que han de permetre determinar la veracitat de les informacions que la Guàrdia Civil va rebre del Centre Nacional d'Intel·ligència i d'altres serveis europeus sobre la possibilitat que s'estigués preparant alguna acció terrorista a Barcelona.

De fet, segons algunes informacions facilitades fins ara pel Ministeri de l'Interior, els islamistes, majoritàriament pakistanesos, estaven a punt de passar a l'acció i sembla que estarien preparant un atemptat suïcida a prop d'una mesquita del barri del Raval de Barcelona.

Tot i això, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat prudent sobre les intencions i el grau de preparació d'aquest grup. En roda de premsa, el ministre ha recordat que Espanya apareix com a objectiu en els comunicats d'Al-Qaeda, de la mateixa manera que altres països europeus, i ha ressaltat que per combatre aquesta amenaça les forces de seguretat mantenen una alerta permanent.

"Catalunya no és un niu d'islamistes"

Durant el desenvolupament de l'operació, el ministre ha estat en permanent contacte amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, qui ha desmentit "absolutament" que Catalunya sigui un "niu" de grups islamistes. No obstant això, el conseller admet que "existeix un risc" de possibles atemptats d'aquests grups, que també es produeix en altres països de la Unió Europea i del nord d'Àfrica.

De la mateixa manera que el ministre de l'Interior, també el president del govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero, des de Braga (Portugal) on ha participat en la XXIII cimera hispanolusitana, ha apel·lat a la prudència davant l'abast d'aquestes detencions.

Zapatero ha felicitat els serveis d'intel·ligència i la Guàrdia Civil i ha destacat la "important col·laboració internacional" amb la qual ha comptat aquesta operació, que ha estat la primera portada a terme aquest any a Espanya en què s'ha detingut presumptes terroristes islamistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut