Lleida

El "Compromís per Lleida", una aposta pel desenvolupament de les comarques de Ponent

Uns dos-cents representants del món empresarial, sindical, universitari i de diversos consistoris han secundat el manifest "Compromís per Lleida", que reclama un gran pacte per fer les obres pendents i el foment dels sectors agroalimentaris i econòmics lleidatans. El document vol establir les bases per a un gran pacte de progrés de les comarques lleidatanes i fer reflexionar sobre la situació actual i el futur de les Terres de Ponent. L'acte s'ha fet a Tàrrega.

Actualitzat
L'alcalde de Tàrrega, Joan Amézaga, ha inaugurat l'acte i ha dit que aquest document és un punt de partida perquè tots els sectors s'impliquin en l'objectiu que les comarques de Lleida tinguin un paper decisiu en el desenvolupament de Catalunya.

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha llegit el document, entre els punts del qual destaquen la potenciació del sector agroalimentari, que constitueix la base actual de l'economia lleidatana, i el desenvolupament de les grans infraestructures, la millora de les comunicacions i el desplegament d'un projecte ambiciós a partir de la construcció del canal Segarra-Garrigues.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha expressat el total suport de la corporació al document i ha considerat que el text aposta per la diferenciació de Lleida. En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde d'aquesta ciutat, Àngel Ros, que ha dit que la firma del manifest és "un dia històric i una oportunitat per a les Terres de Lleida, que ara comencen una nova etapa de la qual aviat veurem els fruits, i en què s'han unir esforços i treballar tots junts".

El text del document, redactat en forma de decàleg, ha estat impulsat pels mateixos promotors del denominat Manifest de Vallbona, que el mes de maig del 2004 ja va demanar una gestió sostenible del canal Segarra-Garrigues.

Josep Maria Escribà, un dels impulsors d'aquesta iniciativa, ha indicat que ara "es tracta de fer sentir una veu consensuada des de Lleida i amb força a Barcelona, Madrid i Brussel·les, ja que la nostra terra s'enfronta a molts reptes que hem d'acceptar però que també generen incertesa".

Anar al contingut