Barcelona

El so d'un nou instrument ideat a Catalunya acompanya Björk en la seva última gira mundial

El nou treball de la cantant islandesa Björk surt a la venda aquest dilluns. Sota el títol "Volta", conté una llarga llista de col·laboracions de músics africans, asiàtics i americans. És un cant als ritmes del món, amb aportacions del productor de hip-hop Timbaland i del músic de Mali Toumani Diabaté. Immersa un altre cop en una gira mundial, en els concerts en directe fa servir un instrument molt innovador que ha creat un investigador de la Universitat Pompeu Fabra.

Actualitzat
Els llums apagats, s'endolla l'instrument i comença a sonar. Es diu "reactable" i a la cantant islandesa Björk li va cridar tant l'atenció que va concertar una cita amb el seu creador a París. Al cap de dues hores havien tancat el tracte i des de fa deu dies, Björk ja està utilitzant l’instrument per a la seva gira mundial. El "reactable" és una creació del físic i músic Sergi Jordà amb l'equip de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra.

El nou treball de Björk surt a la venda aquest dilluns amb el títol "Volta" i la cantant ja està immersa en la promoció de les noves cançons, amb actuacions estrella al programa "Saturday Night Life", de l'NBC.

Amb 41 anys, i una filla de 5, Björk fa molt temps que va començar a cantar, quan era adolescent, en el grup de punk-rock Tip Tikarras. Són imatges poc vistes, que s'emetran en un especial del programa "Loops", del 33, dimarts que ve. Sempre amb l'etern aspecte infantil, buscant el costat més experimental de la música.

Ara torna amb el seu sisè treball en solitari, i amb una gira mundial que passarà per Bilbao, Segòvia i Madrid a mitjans de juliol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut