Washington

Almenys 20 morts i 2.000 milions de dòlars en destrosses, balanç de l'"Irene" al seu pas pels EUA

L'huracà "Irene" ha fet menys destrosses del que s'havia previst a la costa est dels Estats Units. Tot i això, els últims balanços ja parlen d'una vintena de morts i de, com a mínim, 2.000 milions de dòlars en destrosses. Mentrestant, milions de ciutadans estan sense llum. El president del país, Barack Obama, ha advertit que les feines de recuperació seran llargues.

Actualitzat
Quan aquest dilluns Nova York es desperti, es trobarà el servei d'autobusos i de metro reobert, però sense funcionar a ple rendiment. Pel que fa als aeroports, també començaran a operar avui, previsiblement afectats per retards i cancel·lacions. Tot plegat, després que el pas de l'"Irene" per aquesta ciutat ha estat força menys problemàtic del que es preveia.

Els 370.000 veïns de la ciutat que van ser evacuats abans de la tempesta han pogut tornar a casa aquest diumenge a la tarda. Està previst que la xarxa de metro obri quan comenci el dia i la majoria de persones puguin anar a treballar o a l'escola. No obstant això, no està clar que la vida es reprengui amb total normalitat, ja que moltes cases, comerços i empreses encara no tenen electricitat.

L'huracà ha causat en total 20 morts, i ha deixat milers de cases afectades i cinc milions de persones sense llum. El govern dels Estats Units estima que el cost dels danys serà de prop de 2.000 milions de dòlars. Tot i així els experts preveuen que no tindrà un fort impacte en l'economia nord-americana.

Malgrat els esforços d'Obama i també de l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, als Estats Units moltes veus consideren exagerades les mesures dictades per les autoritats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut