Passatgers de l'aeroport de Nova York comprovant els seus vols.
Passatgers de l'aeroport de Nova York comprovant els seus vols.
Barcelona

El trànsit aeri no es restablirà a Nova York fins aquest dilluns al vespre, com a molt aviat

L'activitat aèria dels vols amb sortida i arribada a algun dels cinc aeroports de l'àrea de Nova York ha continuat suspesa durant tot el diumenge arran del pas de l'huracà "Irene", ara ja degradat a la categoria de tempesta tropical. Com a molt aviat, els avions podrien tornar a volar a partir d'aquest dilluns al vespre, segons ha informat en roda de premsa Chris Ward, director executiu de l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey.

Actualitzat
La previsió de l'òrgan aeroportuari va arribar en un dia en què l'aturada de l'activitat aèria a l'àrea de Nova York va ser absoluta. Diumenge, el tancament dels cinc aeroports de la ciutat per l'arribada de l'huracà "Irene" va afectar tots els vols previstos del dia amb origen a l'aeroport del Prat i amb destinació a l'aeroport John F. Kennedy. Així doncs, es van cancel·lar dos vols de la companyia American Airlines, dos de British Airways, dos d'Iberia, dos d'El-Al Israel Airlines LTD i un vol de la companyia Delta Airlines.

En total, l'"Irene" va obligar a cancel·lar més de 8.000 vols amb origen o destinació als aeroports John F. Kennedy, La Guardia i Newark, tres dels aeròdroms amb més afluència de passatgers del país, així com als aeroports regionals de Stewart i Teterboro.

A l'aeroport de Madrid-Barajas van quedar afectats un vol de la companyia Delta Airlines, un vol d'Air France, dos de British Airways, dos d'Iberia i dos d'American Airlines, tots amb destinació a Nova York. Finalment, el vol d'Air Europa que tenia hora prevista de sortida a les 17.20 h també va ser cancel·lat.

Les cancel·lacions dels vols han afectat especialment el nodrit grup de turistes que aprofiten les vacances d'estiu per visitar la Gran Poma. Uns passatgers que, a hores d'ara, les companyies estan intentant recol·locar en altres vols dels pròxims dies.

Així doncs, com ha comunicat l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey, l'activitat no es restablirà fins aquest dilluns al vespre, com a molt aviat.
Anar al contingut