Trípoli

Gaddafi s'aferra al poder i assegura que resistirà fins al martiri o la victòria

Moammar al-Gaddafi ha reaparegut, però a través d'un missatge que ha emès aquesta matinada en una ràdio de Trípoli. El dictador no es fa enrere i continua aferrant-se al poder. El coronel ha assegurat que resistirà fins al final, fins al martiri o la victòria, i ha explicat que va abandonar la seva residència després dels atacs de l'OTAN com un moviment tàctic. Tot i que ningú el va veure, Gaddafi també ha assegurat que va fer una volta per la capital i que va tenir la sensació que la ciutat no està en perill. Encara que els rebels controlen bona part de Trípoli, es mantenen els enfrontaments entre els opositors i els fidels al dictador. Les Nacions Unides han convocat divendres una primera cimera per parlar de la nova Líbia.

Actualitzat
Moammar al-Gadafi no és a la seva residència Bab al-Aziziya de Trípoli. El que era una evidència des d'aquest dimarts a la tarda, quan els rebels van ocupar el palau presidencial sense trobar-hi resistència, ho ha corroborat ell mateix aquesta matinada en una intervenció per sorpresa a través d'una ràdio.

El dictador de Líbia no ha aclarit on és ara, però en el seu discurs ha dit que ha fet una volta discreta per la capital -sense ser vist- i ha tingut la sensació que Trípoli no està en perill. També ha demanat a la gent que netegi la capital de rebels, una crida posterior a prometre que lluitarà fins al martiri o la victòria contra l'agressió que du a terme l'OTAN.

Un moviment tàctic

Gaddafi ha admès per primer cop que va haver de marxar en un moviment tàctic motivat pel fet que el complex presidencial ha quedat arrasat per 64 atacs aliats. Poc després, el portaveu del govern, Mussa Ibrahim, ha amenaçat de convertir el país en un volcà de lava i foc sota els peus dels invasors i traïdors i ha pronosticat llarga vida a la resistència.

Continuen els combats

La situació continua sent molt precària arreu, amb combats aquesta nit en diferents punts del país i la caiguda de desenes de míssils en ciutats importants, fins i tot a la mateixa capital. La conquesta de Trípoli ha deixat uns 400 morts i 2.000 ferits, segons un balanç rebel.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut